• Novinky

            • POSKYTNUTIE DOTÁCIÍ NA STRAVU

            • Školská jedáleň v Nižnom Hrušove oznamuje, že :

              V súvislosti s poskytnutím dotácie na stravu v ZŠ a MŠ Nižný Hrušov na obdobie od 1.9.2022 do 31.12.2022 je potrebné predložiť nasledujúce podklady:

              • potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi (žiadať na ÚPSVaR Vranov n. T.),
              • potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej príjem je najviac vo výške sumy životného minima (žiadať na ÚPSVaR Vranov n. T.),č
              • čestné vyhlásenie o neuplatnení nároku na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa (tlačivo dostupné na OcÚ).

              Žiadame preto rodičov, ktorí majú záujem o poskytnutie dotácie o stravu, aby jedno z týchto troch tlačív predložili najneskôr do 3.8.2022 na obecný úrad, inak detí nebudú zaradené do zoznamu detí oprávnených na poskytnutie dotácie.


              Príloha č. 1 -  Informácia k poskytovaniu dotácií na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa

              Príloha č. 2  - Čestné vyhláseni2

            • BESEDA S DETSKÝM AUTOROM

            • Obecná knižnica v spolupráci s Materskou školou a Základnou školou si pre deti pripravila besedu s detským autorom knižiek Matejom Zámečníkom, ktorý deťom porozprával ako rastie strom, ako sa vyrába kniha, recykluje odpad a mnoho ďalších zaújímavostí.Deti priniesli použité zubné kefky, ktoré odovzdali aby sa mohli recyklovať.

                     

            • ROZLÚČKA S PREDŠKOLÁKMI

            • Zbohom škôlka lúčime sa.                                               Hoci stanú sa z nás žiaci,

              zbohom krásny detský čas,                                             nová chvíľa nastane,

              zbohom milí kamaráti,                                                     ale krásna rozpomienka,

              v škole zídeme sa zas.                                                    na škôlku nám zostane.

               

              Dlho očákávaný deň-deň, ktorý sme dnes pripravili pri príležitosti rozlúčky s našimi budúcimi prváčikmi.

              Dnešná slávnosť je rozlúčka s MŠ, v ktorej sme spoločne strávili veľa pekných chvíľ. Prežili sme spolu krásne , bezstarostné obdobie plné hier, zábav, radosti a pohody. Po prázdninách vkročíte po prvý krát do veľkej školy, stanú sa z Vás veľkí žiaci, ktorí si budú musieť plniť svoje povinnosti. Naučíte sa čítať, písať, počítať. Rozprávky z knižiek, ktoré ste počúvali od pani učiteliek, rodičov Vám otvoria svoje skryté tajomstvá. V škole na Vás čaká nová pani učiteľka, noví kamaráti, ktorí sa už na Vás tešia.Verím, že sa Vám v škole bude páčiť, budú  z Vás  usilovní žiaci a mali z Vás radosť nielen pani učiteľky ale aj Vaši rodičia pretože rodičia usmernia Vaše prvé kroky do školy a spolu budete prekonávať prekážky. Prajem vám aby úsmev ktorý máte v tento deň vydržal , čo najdlhšie.

              Pri tejto príležitosti sa chcem poďakovať Vám pani učiteľky za  celoročnú prácu s deťmi, za láskavý a profesionálny  prístup k deťom, rodičom, tetám kuchárkam a tete upratovačke za takisto celoročný prístup k práci. Majte otvorené srdcia, lebo kto robí svoju prácu s otvoreným srdcom, bude odmenený tým najkrajším darom- detským úsmevom. Zároveň chcem poďakovať pánovi starostovi za celoročnú spoluprácu, za dobré rady, za pomoc pri organizovaní rôznych podujatí, kde nám obec prispievala či už finančne alebo materiálne, chcem sa poďakovať aj naším sponzorom, pretože aj vďaka nim majú Vaše deti super dni v Materskej škole – v prvom rade učiteľkám a kolektívu MŠ,  zamestnancom Obecného úradu, firme Kosit, poisťovni Uniqa, banke RAIFFAISEN, čokoládovni Eva, Dávidovi a Lukášovi Vagaským , Katke Čopovej, Zlatici Fenčákovej,  Milošovi Barkócimu, Miroslavovi Jurekovi, Jurajovi Jurekovi, DMJ Jančík, Atrakcie Nina, Tomášovi Janičovi , Radoslavovi Dzurišovi, Jánovi Bedajovi, Jánovi Králikovi,Petrovi Beňákovi, TJ Nižný Hrušov.

              Zároveň sa chcem poďakovať v mene celého kolektívu MŠ rodičom predškolákov za krásne kvetinové dary a darčeky.

              Želám a prajem Vám, viac krajších dní ako tých horších, viac lásky ako nenávisti, viac hojnosti a radosti ako smútku a trápenia. Pevné zdravie a veľa úspechov. 

               

               

              Lenka Vaňová

              Riaditeľka MŠ