• Novinky

            • ROZPRÁVKA O MYŠKE ELIŠKE

            • Dnes k nám do MŠ zavítalo divadlo Auóra z Prešova, ktoré deťom zahrali krásnu rozprávku o myške Eliške a jej kamarátovi ježkovi Smieškovi o ich krásnom priateľstve. Pozvanie na divadielko prijali aj naši kamaráti z MŠ Moravany. Pre deti okrem krásnej rozprávky bolo prichystané malé občerstvenie, ktoré pripravili lebo ako sa hovorí láska a priateľstvo ide cez žalúdok. Ďakujeme pani riaditeľke MŠ Moravany Ivete Sotákovej a pani učiteľkám,že prijali naše pozvanie.

            • VEĽKONOČNÉ PRÁZDNINY

            • Riaditeľka Materskej školy oznamuje, že prevádzka MŠ počas veľkonočných prázdnin od 28.3.2024 do 2.4.2024 so súhlasom zriaďovateľa bude prerušená.

              Nástup detí do MŠ bude 3.4.2024.

               

              Lenka Vaňová

              Riaditeľka MŠ

            • MÁM BÁSNIČKU NA JAZÝČKU

            • Krásne literárne dopoludnie sme prežili v Materskej škole v Nižnom Hrabovci na 2. ročníku v prednese poézie a prózy medzi deťmi z MŠ Nižný Hrabovec, Nižný Hrušov a Kladzany. Deti prednášali krásne básne, ktoré pri dobrej spolupráci aj s rodičmi ich krásne recitovali. Našu MŠ reprezentovali deti staršej vekovej skupiny Ninka Baková a Alex Lipčák, ktorí si domov odniesli nielen diplom ale aj sladký balíček.Ďakujem pani riaditeľke MŠ Janke Harmančinovej za pozvanie a už teraz sa tešíme na ďalší ročník.




            • PREDŠKOLÁCI V NAŠEJ ZŠ

            • V rámci spolupráce so so ZŠ naši predškoláci sa zúčastnili otvorenej hodiny 1. ročníka pod vedením pani učiteľky Mgr. Nikolety Rusnákovej, ktorá hravou formou deťom vysvetlila ako prebieha hodina v ZŠ. Veríme, že skúsenosti, ktoré sa deti naučili v MŠ využijú pri zápise do ZŠ. Ďakujeme za pozvanie  pani riaditeľke ZŠ a pani učiteľke 1. ročníka.

            • ELEKTRONICKÝ RFID čip v MŠ

            • Zvýšenie bezpečnosti Materskej školy

               

              Materská škola Nižný Hrušov a zriaďovateľ Obec Nižný Hrušov zavádzajú novinku -   video vrátnika. Vzhľadom na tragické udalosti v Prahe z decembra 2023 a neustále sa opakujúci vstup cudzích nepovolaných osôb do priestorov MŠ, prijímame bezpečnostné opatrenie v podobe video vrátnika, ktorým zabezpečíme kontrolovaný vstup osôb do priestorov MŠ. Materská škola Nižný Hrušov má sídlo na poschodí a vzhľadom na nedostatok finančných prostriedkov potrebných na zriadenie pracovného miesta vrátnika, pristupujeme k elektronickému riešeniu, ktoré je finančne menej nákladné ale prinesie kontrolu nad vstupom do budovy MŠ hlavne v ranných a poobedných hodinách počas príchodu a odchodu detí. Video vrátnik bude spustený do prevádzky od piatku 14.3.2024 od 10:00 hod. Vstup do MŠ bude možný:

              1.  Priložením RFID čipu na čítačku (video vrátnik) na ľavej strane vstupných dverí MŠ

               2. Stlačením tlačidla video vrátnika (zvončeka) a diaľkovým otvorením dverí personálom MŠ 

              Pedagogický zamestnanci MŠ budú zákonným zástupcom detí vydávať od 11.3. 2024 do 14.3.2024 RFID čip – čierny prívesok na kľúče, ktorým bude možné otváranie hlavných vstupných dverí do MŠ počas prevádzkovej doby pondelok – piatok 6:30 – 16:00 hod. Prístupový čip RFID sa vydáva v počte 1 ks pre rodinu, ktorej dieťa navštevuje Materskú školu Nižný Hrušov na začiatku školského roka/nástupom dieťaťa do MŠ. Vydanie čipu je bezplatné. V mimoriadnom prípade môže rodič požiadať riaditeľku MŠ o vydanie ďalšieho RFID čipu. V prípade straty čipu alebo nevrátenia čipu na konci školského roka, bude rodičovi účtovaná cena 5 ,- € za 1 ks RFID čipu. Vydanie náhradného čipu je možné až po zaplatení poplatku.

               

              Lenka Vaňová

              Riaditeľka MŠ