• Novinky

            • MÁM BÁSNIČKU NA JAZÝČKU.......

            • V rámci spolupráce Materských škôl, sme boli pozvaní zúčastniť sa kultúrnej aktivity" Mám básničku na jazýčku" do MŠ v  Nižnom Hrabovci. Tejto aktivity sa zúčastnili štyri dievčatá zo staršej vekovej skupiny(Hanka, Eliška, Dianka, Sonička). Nielen naše dievčatá, ale všetky deti sa prezentovali krásnymi veršovanými rozprávkami a básňami. Chcem sa poďakovať aj rodičom, s ktorými sme spoločne deti pripravovali. Deti boli odmenené diplomom a sladkým balíčkom. Bolo to krásne dopoludnie a verím že nie posledné. Ďakujem za spoluprácu pani riaditeľke Jane Harmančinovej z Nižného Hrabovca a pani riaditeľke Gabike Novotnej z Kladzian.

            • VEĽKONOČNÉ PRÁZDNINY

            • Milí rodičia, dňoch od 6.4.2023 do 11.4.2023 počas veľkonočných prázdnin  bude prevádzka Materskej školy Nižný Hrušov prerušená z prevádzkových dôvodov na základe rozhodnutia zriaďovateľa. Nástup detí do Materskej školy bude 12.4.2023(streda).   

               

              Lenka Vaňová

              Riaditeľka MŠ                 

            • Návšteva okresnej knižnice vo Vranove nad Topľou

            • Dnešné dopoludnie deti staršej vekovej skupiny strávili vo Vranove nad Topľou v okresnej knižnici na oddelení špeciálnych služieb. Čakalo nás milé privítanie a ešte krajšie vysvetlenie, čo na takom oddelení sa nachádza. Požičiavajú sa tam noviny, časopisy, chodia tam nevidiaci a mnoho iných zaujímavých vecí. Deti sa stretli s 3D tlačiarňou, 3D perom, ktoré si aj vyskúšali. Z 3D tlačiarne dostali deti na pamiatku vytlačené srdiečka. Byť vo Vranove a nezájsť do cukrárne, tak to musí byť. Hoci počasie nám neprialo, ale nám bolo super. Už teraz sa tešíme na ďalšiu návštevu.

            • Návšteva Obecnej knižnice

            • Marec - mesiac knihy. Počas mesiaca marec realizujeme rôzne aktivity, aby sme u deti vzbudili záujem o knihu a detskú literatúru. Jednou z aktivít bola aj návšteva našej obecnej knižnice. Deti pozorne počúvali Ing. Slávku Boguskú, ktorá im porozprávala o činnosti knižnice a Hedviga Hromuláková, deťom prečítala krásny rozpávkový príbeh. Vieme, že v knižnici sa aj knihy vypožičiavajú. Každý si našiel tú svoju knižku. Verím, že sa deťom návšteva páčila, a knižnicu budú so svojími rodičmi navštevovať častejšie.

            • EKO DIVADIELKO - MALÝ PRINC

            • Planétu pohltil odpad. Na pomoc prichádza Tomík a jeho Show deťom s EKO divadielkom. Malý princ previedol naše deti po planétach a vysvetlil im, čo je to RECYKLÁCIA, ako funguje a prečo je pre nás dôležitá. Na záver si deti spolu Eko - raperom Tomíkom zaspievali pesničky.

            • NAŠI PREDŠKOLÁCI V ZÁKLADNEJ ŠKOLE

            • Ahoj škôlka, škola volá......

              Dnes naši predškoláci navštívili ZŠ, aby spoznali priestory školy a vyučovanie na hodine slovenského jazyka a matematiky. Spolu s pani učiteľkou Mgr. Alenou Halkovičovou sa preniesli do sveta slovenských rozprávok. Verím, že si deti odniesli veľa zážitkov a  aj veľkú chuť od septembra do učenia. Ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

            • RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIE

            •                                                                         Vážení rodičia.


              Srdečne Vás pozývame na Rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční 16.3.2023 o 16:00 hod. v priestoroch MŠ.

              Program:
              1.Privítanie
              2.Prezentácia ZŠ - pani riaditeľka ZŠ PaedDr. Iveta Ondiková
              3.Školská zrelosť dieťaťa pred vstupom do ZŠ - Mgr. Valisková z CPPPaP Vranov nad Topľou
              4.Správa o výchovno vzdelávacej činnosti za prvý polrok 2022/2023
              5. Diskusia - Rôzne
              6. Záver 

               

              Lenka Vaňová

              Riaditeľka MŠ