• Novinky

            • ĽUDOVÝ DEŇ V MATERSKEJ ŠKOLE

            • Ľudová kultúra, ľudové zvyky, tradície, kroje, piesne, tance, hudba, remeslá. Zachovanie dedičstva našich predkov. Aj v našej MŠ sme prežili krásne ľudové dopoludnie, kde sme chceli priblížiť deťom kultúru našich predkov. Už od rána deti prichádzali v krásnych ľudových krojoch,  kde sme ich vítali chlebom a soľou. Čakala ich krásna výstava ľudového umenia našich starých rodičov a krásna výstava ručných prác šikovných rúk tety Anny Bakajsovej, od ktorej deti dostali aj krásne srdiečko pre mamku. Pani učiteľky s deťmi realizovali rôzne aktivity zamerané na ľudové tradície a do skoku nám prišli zaspievať a spolu s deťmi si zatancovať teta Anička a Jarka z folklórnej ženskej skupiny Potoky z Nižného Hrabovca. Bol to deň, plný nezabudnuteľných zážitkov, pretože folklór a ľudové tradície sú a budú súčasťou nášho života a života naších detí.

            • PREDPLAVECKÝ VÝCVIK

            • Od 2.5.2023 do 19.5.2023 deti staršej vekovej skupiny absolvovali predplavecký výcvik na MŠ Okulka vo Vranove nad Topľou. Deti výcvik absolvovali formou skupinovej výuky. Cieľom výcviku bolo u detí získať kladný vzťah k vode, nebáť sa vody, veselo v nej šantiť, prekonávať strach z ponorenia, dýchať vo vode, ponárať a získať základné plavecké pohyby s nadľahčovacími pomôckami aj bez pomôcok a to všetko im pomáhala zvládnuť pani učiteľka v bazéne Gabika.  Na záver nechýbala ani sladká odmena a  " mokré" vysvedčenie, ktoré si deti určite zaslúžili. Verím, že deti z predplaveckého výcviku si domov odnášali veľa krásných zážitkov.

            • Kultúrny program pre naše mamičky

            • MAMA

              Mama je anjel, ktorý žije na zemi.

                               Mama to je krásna dáma, ktorá život dala mi.

                              Ďakujem Ti za úsmev, ktorý mi denne dávaš

              Ďakujem Ti,že si vždy pri mne

              a ľúbiť ma neprestávaš.

              MAMA - slovo krátke, slovo, ktoré znamená láska, ktorá je trpezlivá, chápavá, milá, obetavá.

              Deň matiek je príležitosť, ktorou chceme poďakovať našim mamám, za lásku, opateru, za starostlivosť, obetu, trpezlivosť. Aj deti MŠ a ZŠ poďakovali svojím mamkám krásnym kultúrnym programom. Chceme sa poďakovať všetkým, ktorí sa podieľali na príprave tejto akcie hlavne deťom. Ďakujeme za krásne a povzbudivé slová pána starostu Jana Fenčáka.

            • PRIANIE NA DEŇ MATIEK

            • MAMIČKE

              Pre mamičku moju milú, ktorú rád ja mám,

              krásny kvietok namaľujem k sviatku jej ho dám.

              Na Deň matiek darujem jej, jednu krásnu kytičku,

              mamička hneď bude mať, jeden úsmev na líčku.

               

              Ďakujeme Kvety a záhrada Vladislav Bakajsa