• Novinky

            • ROZPRÁVKA O MYŠKE ELIŠKE

            • Dnes k nám do MŠ zavítalo divadlo Auóra z Prešova, ktoré deťom zahrali krásnu rozprávku o myške Eliške a jej kamarátovi ježkovi Smieškovi o ich krásnom priateľstve. Pozvanie na divadielko prijali aj naši kamaráti z MŠ Moravany. Pre deti okrem krásnej rozprávky bolo prichystané malé občerstvenie, ktoré pripravili lebo ako sa hovorí láska a priateľstvo ide cez žalúdok. Ďakujeme pani riaditeľke MŠ Moravany Ivete Sotákovej a pani učiteľkám,že prijali naše pozvanie.

            • VEĽKONOČNÉ PRÁZDNINY

            • Riaditeľka Materskej školy oznamuje, že prevádzka MŠ počas veľkonočných prázdnin od 28.3.2024 do 2.4.2024 so súhlasom zriaďovateľa bude prerušená.

              Nástup detí do MŠ bude 3.4.2024.

               

              Lenka Vaňová

              Riaditeľka MŠ

            • MÁM BÁSNIČKU NA JAZÝČKU

            • Krásne literárne dopoludnie sme prežili v Materskej škole v Nižnom Hrabovci na 2. ročníku v prednese poézie a prózy medzi deťmi z MŠ Nižný Hrabovec, Nižný Hrušov a Kladzany. Deti prednášali krásne básne, ktoré pri dobrej spolupráci aj s rodičmi ich krásne recitovali. Našu MŠ reprezentovali deti staršej vekovej skupiny Ninka Baková a Alex Lipčák, ktorí si domov odniesli nielen diplom ale aj sladký balíček.Ďakujem pani riaditeľke MŠ Janke Harmančinovej za pozvanie a už teraz sa tešíme na ďalší ročník.




            • PREDŠKOLÁCI V NAŠEJ ZŠ

            • V rámci spolupráce so so ZŠ naši predškoláci sa zúčastnili otvorenej hodiny 1. ročníka pod vedením pani učiteľky Mgr. Nikolety Rusnákovej, ktorá hravou formou deťom vysvetlila ako prebieha hodina v ZŠ. Veríme, že skúsenosti, ktoré sa deti naučili v MŠ využijú pri zápise do ZŠ. Ďakujeme za pozvanie  pani riaditeľke ZŠ a pani učiteľke 1. ročníka.

            • ELEKTRONICKÝ RFID čip v MŠ

            • Zvýšenie bezpečnosti Materskej školy

               

              Materská škola Nižný Hrušov a zriaďovateľ Obec Nižný Hrušov zavádzajú novinku -   video vrátnika. Vzhľadom na tragické udalosti v Prahe z decembra 2023 a neustále sa opakujúci vstup cudzích nepovolaných osôb do priestorov MŠ, prijímame bezpečnostné opatrenie v podobe video vrátnika, ktorým zabezpečíme kontrolovaný vstup osôb do priestorov MŠ. Materská škola Nižný Hrušov má sídlo na poschodí a vzhľadom na nedostatok finančných prostriedkov potrebných na zriadenie pracovného miesta vrátnika, pristupujeme k elektronickému riešeniu, ktoré je finančne menej nákladné ale prinesie kontrolu nad vstupom do budovy MŠ hlavne v ranných a poobedných hodinách počas príchodu a odchodu detí. Video vrátnik bude spustený do prevádzky od piatku 14.3.2024 od 10:00 hod. Vstup do MŠ bude možný:

              1.  Priložením RFID čipu na čítačku (video vrátnik) na ľavej strane vstupných dverí MŠ

               2. Stlačením tlačidla video vrátnika (zvončeka) a diaľkovým otvorením dverí personálom MŠ 

              Pedagogický zamestnanci MŠ budú zákonným zástupcom detí vydávať od 11.3. 2024 do 14.3.2024 RFID čip – čierny prívesok na kľúče, ktorým bude možné otváranie hlavných vstupných dverí do MŠ počas prevádzkovej doby pondelok – piatok 6:30 – 16:00 hod. Prístupový čip RFID sa vydáva v počte 1 ks pre rodinu, ktorej dieťa navštevuje Materskú školu Nižný Hrušov na začiatku školského roka/nástupom dieťaťa do MŠ. Vydanie čipu je bezplatné. V mimoriadnom prípade môže rodič požiadať riaditeľku MŠ o vydanie ďalšieho RFID čipu. V prípade straty čipu alebo nevrátenia čipu na konci školského roka, bude rodičovi účtovaná cena 5 ,- € za 1 ks RFID čipu. Vydanie náhradného čipu je možné až po zaplatení poplatku.

               

              Lenka Vaňová

              Riaditeľka MŠ

            • Dôležitý oznam !!!

            • Riaditeľka Materskej školy oznamuje rodičom,že na základe rozhodnutia RÚVZ vo Vranove nad Topľou a zriaďovateľa prerušuje prevádzku MŠ od 20.2.2024 do 1.3.2024 z dôvodu zvýšeného počtu detí s chrípkovým ochorením a infekčného ochorenia Ovčích kiahní.

              Nástup detí do Materskej školy bude 4.3.2024.

               

              Lenka Vaňová

              Riaditeľka MŠ

            • VALENTÍNSKA DISCO PÁRTY

            • Ako sa hovorí Valentín - patrón zaľúbených a ľúbiť znamená svojich rodičov a rodičia svoje deti. Deti spolu s rodičmi prežili krásne valentínske popopludnie plné tanca, hier, zábavy, maľovania na tvár, nechýbalo ani občerstvenie a navštívila nás aj Panda, ktorá si s deťmi zatancovala.

              Chcem sa poďakovať z celého srdca všetkým, ktorí nám prispeli či už finančne alebo materiálne zorganizovať túto super akciu.

              ĎAKUJEM.

              Lenka Vaňová riaditeľka MŠ

            • Výročná schôdza JDS MO Nižný Hrušov

            • Dňa 3.2.2024 naše deti MŠ boli súčasťou kultúrného programu na schôdzi JDS MO v Nižnom Hrušove. Veríme, že svojím vystúpením potešili srdiečka všetkým prítomným. Deti boli odmenené veľkým potleskom a sladkým balíčkom.

            • ŠKOLSKÝ KARNEVAL MŠ A ZŠ

            • Chystáme sa na karneval, bude zábava,

              Do tanca už veselá nám hudba vyhráva.

              Ja dnes budem princezničkou a ty zasa kráľ,

              celý svet je zrazu krajší,keď je karneval.

              A veru, že bol krajší. Všade plno masiek, svetielok, zvieratiek, princezien, veľa zaujímavých masiek. Vďaka pánovi starostovi Jánovi Fenčákovi naše deti na karnevale navštívila a potešila Usmievanka a Zvedavko. Všetci sa dobre zabávali a vytancovali. Za pekné masky nechýbala ani sladká odmena.

              Ďakujeme.

               

               

            • "ČÍTAME PRE RADOSŤ"

            •  Naša  Materská škola bola úspešná v rámci 2. kola podpory projektových zámerov v rámci výzvy "Čítame pre radosť".

              Veríme, že triednymi knižnicami sa nám  podarí posilniť pozitívny vzťah ku knihám a čítaniu a tak budeme  budovať čitateľské sebavedomie a zručnosti každého dieťaťa. Veríme, že knihy, ktoré sme zakúpili v hodnote 500€  sme  vyberali tak, aby boli pre deti atraktívne, posilnili u detí  motiváciu a  deti hľadali v knihe zážitok. Správny výber kníh do triednej knižnice je predpokladom k tomu, aby sa deti stali samostatnými čitateľmi.

               

            • Výročná schôdza ZZP MO Nižný Hrušov

            • V sobortu 27.1.2024 sa konala výročná schôdza ZZP MO . Tak ako každý rok aj tento naša Materská škola prispela krátkym programom, aby potešila srdiečka prítomným dôchodcom, ktorí deti odmenili veľkým potleskom.

            • TELESNÁ VÝCHOVA V ZŠ

            • V rámci spolupráce so ZŠ v Nižnom Hrušove , sme s deťmi staršej vekovej skupiny navštívili deti 1. ročníka pod vedením pani učiteľky Mgr. Nikolety Rusnákovej,kde sme spoločne absolvovali hodinu telesnej výchovy. Hodina bola plná hier, zábavy, šantenia, jedným slovom super. Ďakujeme za milé privítanie pani riaditeľke PaedDr. Ivete Ondikovej, pani učiteľke a samozrejme deťom prvého ročníka, ktorí prijali svojích mladších kamarátov z láskou. Už teraz sa teším e na ďalšiu spoluprácu.

            • VIANOČNÉ PRÁZDNINY

            • Riaditeľka Materskej školy oznamuje, že prevádzka Materskej školy počas vianočných prázdnin od 23.12.2023 do 7.1.2024 so súhlasom zriaďovateľa bude prerušená.

              Nástup detí do Materskej školy bude 8.1.2024

              21.12.2023 a 22.12.2023 bude prevádzka Materskej školy so súhlasom zriaďovateľa prerušená

              z prevádzkových dôvodov.

               

              Lenka Vaňová

              Riaditeľka MŠ

               

            • VO VIANOČNEJ PEKÁRNI

            • Každý z nás sa teší na Vianoce. K Vianociam už od dávna patrí aj pečenie perníkov. Jeden krásny predvianočný deň sa naša Materská škola premenila na Vianočnú pekáreň. Hravou formou sme deťom vysvetlili, čo všetko na perníky potrebujeme. A tak sme sa pustili do práce. Miesenie, vaľkanie, vykrajovanie a hlavne zdobenie perníkov robilo deťom veľkú radosť. Všetky deti vyrábali perníky s veľkou láskou a vložili do nich kus svojho srdiečka. No posúďte sami akých máme šikovných pekárov.

            • VITAJ,VITAJ MIKULÁŠ...

            •  

              Vitaj, vitaj Mikuláš,vitaj medzi nami,

               

              prišli sme Ťa pozdraviť veselými hrami.

               Už od samého rána detské srdiečka nedočkavé a všetci sme čakali, či k nám Mikuláš príde. A veru, že prišiel a neprišiel sám. Na pomoc si zobral dobrého anjela a dobrého čerta, pretože v našej MŠ sú len dobré deti. Deti krásne zaspievali pesničky, zarecitovali básne, riekanky a za odmenu deti Mikuláš so svojími pomocníkmi odmenil sladkým balíčkom.

              Veľké ĎAKUJEM patrí pani učiteľkám, starostovi obce Jánovi Fenčákovi, zamestnancom OcÚ za sladké balíčky,rodičom, lebo vďaka Vám, deti prežili krásneho Mikuláša.

              Ďakujeme Mikuláš za tie krásne chvíle, za darčeky od Teba za úsmevy milé.

              Stretneme sa o rok zas príď Mikuláš medzi nás.

            • SÁNKOVAČKA

            • Sánkovanie patrí k zimným športom. Keď nám Perimbaba poslala prvý sneh, my sme to hneď využili na  sánkovačku na našom školskom dvore. Deti sa otužovali, upevňovali si zdravie, priaťeľstvo, kamarátstvo , ale hlavne to veľké šantenie na snehu. Aj napriek tomu, že prišli unavené, premočené ale ich úsmev hovorí za všetko.

            • VESELÉ TEKVIČKY

            • Na jeseň sú všade farebné listy aj tekvice. Veľké, malé. Dnešný deň, bol pre naše deti výnimočný-tekvičkový. Už od skorého rána deti prichádzali natešené, veselé a preto sme tento deň nazvali " VESELÉ TEKVIČKY", hlavne malé tekvičky ale nechýbali ani  veľké tekvičky. Na naše tekvičky sa prišla pozrieť aj Elza s Olafom, ktoré si s deťmi spolu zatancovali a vyšantili. Bol to deň plný radosti a lásky. No posúďte sami ,nie sú tie naše tekvičky krásne?

            • MAĽOVALA PANI JESEŇ......

            • Maľovala pani jeseň farbičkami listy, jeden hnedý, druhý žltý, tretí ostal čistý....

              Skončilo sa leto, začala jeseň. Zafarbené kopce, šuchot lístia. Aj naše deti si užili šuchotanie lístia na vychádzke po okolí ale aj na našom školskom dvore. Jeseň je pestrofarebná nielen v prírode ale aj našich srdciach a v srdciach našich detí. Ako povedal jeden francúzsky spisovateľ: "Jeseň je druhá jar, keď každý list sa stáva kvetom."

            • SFÉRICKÉ KINO V NAŠEJ MŠ

            • Dnes našu Materskú školu navštívilo sférické kino s rozprávkou" Ako ježko cestoval do vesmíru". Aj napriek malému počtu si to deti  krásne užili a už sa tešia na ďalšie rozprávky.