• Novinky

            • Návody pre rodičov

            • Návody pre rodičov nájdete tu:

              https://msniznyhrusov.edupage.org/a/navody-pre-rodicov

              https://help.edupage.org/?lang_id=2&p=u1/u122/u267/u39/u450

            • EDUPAGE

            • Dnes boli vygenerované prístupy rodičom. V prípade, že ste neobdržali aktivačný mail, prosíme kontaktujte p. riaditeľku Lenku Vaňovú - riaditelkams@niznyhrusov.sk.

              Všetky potrebné návody nájdete tu: https://help.edupage.org/text.php?id=1121&lang=sk

            • Oznam pre rodičov

            • Prosíme rodičov,zákonných zástupcov detí, aby predložili pri prvom nástupe dieťaťa do Materskej školy zdravotný dotazník a vyhlásenie, že dieťa neprejavuje príznaky akútneho ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie.  Dotazníky  si môžete vytlačiť zo stránky  Materskej školy alebo vyzdvihnúť v budove MŠ prípadne priamo vypísať v MŠ v deň nástupu.Zároveň prosíme rodičov, aby dieťa do MŠ priviedol jeden zákonny zástupca dieťaťa. Ďakujeme

            • Čo potrebuje škôlkár do Materskej školy

            • Deti sú rozdelené do dvoch skupín,staršia a mladšia. Zoznam detí nájdete na nástenke v priestoroch MŠ
              - Prezuvky vhodné do MŠ /nie šľapky/
              - Pyžamo- Hrebeň
              - Hygienické vreckovky - 1 celé balenie /odovzdajte triednej učiteľke/ zubnú pastu ,kefku – iba staršie deti
              - Náhradné spodné prádlo /pre malé deti/
               

              Náhradné oblečenie /pre malé deti/

              10 € pracovné zošity - iba staršie deti

              5€-ÚNV-platia deti ,ktoré nedovršili 5 rokov

              10 € na výtvarné a pracovné potreby - staršie aj mladšie deti

              Všetky veci, ako sú prezuvky, pyžamo,hrebeň  je potrebné označiť menom dieťaťa !

              Organizačné pokyny k začiatku nového školského roka 2020/2021  pre rodičov

              Nástup do MŠ je v čase od 06.00 hod.

              Materská škola je otvorená každý pracovný deň od 06.00 - 16:00.hod.

              Vaše deti je potrebné priviesť do škôlky do 08:00, nakoľko sa v tom čase vchod do MŠ uzamyká, ukončuje sa schádzanie detí a nahlasuje dochádzka detí na stravu. Prosíme Vás o rešpektovanie tohto času tak, aby nevznikali nedorozumenia spojené so stravou .Deti odhlasujete zo stravy sms správou alebo cez Egupage do 7:00 hod.

              Deti majú zabezpečenú stravu už v prvý deň - desiata, obed, olovrant. Do MŠ je zakázané nosiť si vlastné potraviny a jedlo! Pitný režim počas celého dňa majú deti v MŠ zabezpečený v každej triede je  nádoba s pitnou vodou.

              Vyzdvihnúť svoje deti si môžte od 15:00 do 16:00. Pokiaľ je dieťa nahlásené na poldennú prevádzku  vyzdvihnutie je potrebné dohodnúť ráno s učiteľkou v triede.

              Posteľné prádlo a uteráčiky zabezpečuje MŠ.

              Prípadné potravinové a iné alergie je potrebné nahlásiť učiteľke tak, aby nedošlo k ublíženiu na zdraví.

              Každé dieťa má určenú svoju značku - obrázok, pod ktorým sa orientuje v kúpeľni, triede, šatni,v spálni.

            • Slávnostná rozlúčka predškolákov

            • Už je to tu. Čas neuveriteľne rýchlo plynie. Ani sme sa nenazdali a pomaly prichádza leto a s ním aj naša rozlúčka s predškolákmi. Naši budúci prváčikovia sa rozlúčia s MŠ v ktorej strávili veľa pekných dní. Spoločne sme prežívali obdobia plné hier, zábav, radosti, ale aj trochu plaču. Milí predškoláci po prvýkrát vkročíte do veľkej školy, stanú sa z Vás žiaci, ktorí si budú musieť plniť školské povinnosti. Naučíte sa čítať, písať, počítať. Čaká na Vás nová pani učiteľka, noví kamaráti. Milí rodičia využite čas prázdnin na malé zastavenie a hrajte sa, smejte sa spolu so svojimi deťmi, lebo Vaše deti sú najväčší dar, aký ste mohli v živote dostať. Prajem Vám milé deti a milí rodičia v mene celého kolektívu MŠ príjemné prežitie letných prázdnin a v septembri hurááá do školy. Zároveň chcem povedať veľké ďakujem všetkým, ktorí akokoľvek počas celého školského roka pomáhali našej MŠ. V prvom rade sa chcem poďakovať učiteľkám MŠ Mgr. Anne Demčákovej, Jane Babjačkovej, Mgr. Silvií Králikovej, tete upratovačke Helene Žolnovej a všetkým tetám kuchárkam. Ďalej ďakujem starostovi obce Jánovi Fenčákovi a kolektívu Obecnému úradu, Firme Betpres Ing. Tomášovi Barkócimu, obchodnému domu Tesco Zlatici Fenčákovej, poisťovni UNIQA Daniele Krišovej, kvety Vladislavovi Bakajsovi, čokoládovni EVA, DMJ Jančík, Jánovi Králikovi, Kataríne Čopovej, Márií Šustekovej, Ing. Petrovi Demčákovi, Michalovi a Lucií Hakošovím, Kataríne a Petrovi Havrilovi, Lenke a Slavomírovi Ihnátovým, Gabrielovi Sklárovi, Jurajovi Žolnovi, Milošovi Miklošovi, Václavovi Havrilovi, Slavomírovi Višňanskému a rodičom predškolákov.

            • OZNAM O PRERUŠENÍ PREVÁDZKY

            • Oznamujeme rodičom,že v čase od 1.7.2020-30.8.2020 (letné prázdniny) bude prevádzka  MŠ so súhlasom zriaďovateľa Materskej školy v Nižnom Hrušove prerušená. Nástup do MŠ bude 2.9.2020.

            • OZNAM PRE RODIČOV

            • Milí rodičia,ak máte záujem o prevádzku MŠ počas mesiaca júl,prosím Váš záujem nahlásiť cez aplikáciu správ EDUPAGE alebo emailom materskaskola@niznyhrusov.sk .Svoj záujem prosím nahláste do 15.6.2020 do 15:00 hodiny.Ďakujeme

            • Orgánizácia a pokyny pre rodičov MŠ v Nižnom Hrušove do konca šk. roku 2019/2020

            • Tlačivo  čestného prehlásenia si prosím stiahnite a prineste vyplnené a podpísané pri prvom nástupe dieťaťa do materskej školy. Pri každom prerušení dochádzky dieťaťa viac ako tri dni, je potrebné opätovne vyplniť, podpísať a odovzdať tlačivo pri vstupe do MŠ. Tlačivo bude zaslané rodičom, ktorí mali záujem o prevádzku MŠ.

              Ak nemáte možnosť priniesť už vyplnené tlačivo, formulár vám poskytneme pri vstupe do MŠ a je potrebné ho ihneď vypísať, podpísať a odovzdať poverenému zamestnancovi materskej školy.

            • OZNAM PRE RODIČOV

            • V rámci uvoľňovania opatrení pripravujeme spustenie prevádzky Materskej školy Nižný Hrušov k 1.6.2020. Nakoľko dochádzka do MŠ je dobrovoľná zisťujeme predbežný záujem o nástup do MŠ. Prosíme rodičov,  aby záujem/nezáujem o nástup do MŠ k 1.6. 2020 potvrdili cez aplikáciu EduPage do pondelka 25.5.2020 do 15:00 hod. Vzhľadom na podmienky určené  Ministerstvom školstva SR je počet detí v jednej triede stanovený  na 15 detí. Po preverení záujmu budeme v stredu 27.5.2020  informovať rodičov o presných podmienkach nástupu detí do MŠ. Ďakujeme

               

            • Deň matiek

            • Druhá májová nedeľa už tradične patrí našim všetkým mamám, babkám. Deň matiek je dňom, kedy Vám vaše deti vyjadrovali lásku piesňami, tancami, básňami. Milé mamičky, babičky krátkou básňou prostredníctvom našej stránky Vám vyjadrujeme vašu vďačnosť za všetko, čo pre vaše, naše deti robíte.

              Pre mamičku moju milú, ktorú rada mám,

              veľké srdce namaľujem k sviatku jej ho dám.

              Na Deň matiek darujem jej malú kytičku,

              mamička hneď bude mať úsmev na líčku.

               

              Pekný Deň matiek Vám prajú deti a kolektív MŠ

            • Zápis do MŠ

            • Riaditeľka MŠ oznamuje, že žiadosti na prijatie dieťaťa do MŠ v Nižnom Hrušove na šk. rok 2020/2021 sa budú podávať od 30.4. do 31.5.2020 elektronickou formou t.j. zaslaním vyplnenej prihlášky. Elektronickú prihlášku nájdete na našej webovej stránke https://msniznyhrusov.edupage.org/. Ak ste prihlášku vyplnili správne, príde Vám o tom potvrdzovací e – mail. Rodičia, ktorí nemajú možnosť sa prihlásiť elektronicky môžete si prihlášku vyzdvihnúť osobne v MŠ dňa 13.5.2020 od 10.00 do 15.00 hod. Tlačivo môžete vypísať priamo v MŠ.

              Usmernenie MŠVVaŠ SR aktuálne k 21. 4. 2020 k zápisom detí do MŠ v „režime CORONA“

              1. Minister určuje termín podávania žiadostí o prijatie detí do MŠ na školský rok 2020/2021  na obdobie od 30. apríla 2020 (štvrtok) do 31. mája 2020 (nedeľa).

              2. Pri podaní žiadosti o prijatie dieťaťa do MŠ sa nebude vyžadovať potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa.

              3. Žiadosti na prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie na školský rok 2020/2021 sa budú podávať a organizovať bez osobnej prítomnosti detí.

              4. MŠVVaš SR odporúča na zápis na školský rok 2020/2021 využiť elektronickú formu, ak to technické podmienky umožňujú. Ak sa budú zápisy organizovať iným spôsobom ako elektronicky, musia byť dodržané všetky štátom nariadené hygienicko-epidemiologické opatrenia tak, aby sa zamedzilo šírenie koronavírusu COVID-19.

              5. Ak do času vydávania rozhodnutia o prijatí dieťaťa do materskej školy zákonný zástupca nepredloží doklad „Potvrdenie všeobecného lekára pre deti a dorast“ o zdravotnom stave dieťaťa, dieťa bude prijaté len na „adaptačný pobyt“.

              6. Prijatie dieťaťa so ŠVVP: pri žiadosti sa nebude vyžadovať vyjadrenie CPPPaP. Ak zákonný zástupca dodatočne nedoloží do času rozhodnutia riaditeľa MŠ chýbajúce doklady (vyjadrenie CPPPaP a potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast), dieťa bude prijaté len na „diagnostický pobyt“.

               

              § 59 Prijímanie na predprimárne vzdelávanie

              ods. 1

              Na predprimárne vzdelávanie sa spravidla prijímajú deti vo veku od 3 do 6 rokov veku. Výnimočne sa môžu prijať aj deti od dvoch do troch rokov (podmienky prijatia detí mladších ako tri roky ďalej upravuje § 3 vyhlášky 306/008 o MŠ)

              ods. 2

              Na predprimárne vzdelávanie sa prednostne prijíma dieťa:

              • ktoré dovŕšilo piaty rok veku (ktoré má jeden rok pred nástupom na povinnú školskú dochádzku),
              • s odloženým začiatkom plnenia povinnej školskej dochádzky (právoplatné rozhodnutie riaditeľa základnej školy),
              • s dodatočne odloženým začiatkom plnenia povinnej školskej dochádzky (právoplatné rozhodnutie riaditeľa základnej školy).

              Lenka Vaňová

              Riadteľka MŠ

              Tel. 0911 705 735

              Email: materskaskola@niznyhrusov.sk

            • Oznam pre rodičov

            • Milí rodičia ,v poslednom čase sa najviac hovorí  o téme KORONAVÍRUS a ochrane ľudského zdravia. Pandémia COVID-19  zasiahla do života  veľkých i malých. Keďže situácia nám nedovoľuje vykonávať výchovno-vzdelávací proces ,odložili sme  plány aj aktivity MŠ na neurčito. Chceme Vás poprosiť,  hlavne rodičov predškolákov ,aby ste svojim deťom venovali toľko času koľko Vám povinnosti dovolia. Rodičov všetkých detí budeme postupne telefonicky kontaktovať a doručíme Vám pracovné zošity, s ktorými deti pracovali od začiatku školského roka. V týchto zošitoch  je všetko potrebné, čo má dieťa ovládať pred vstupom do ZŠ. Zároveň Vám aj ostatným rodičom budú po telefonickom dohovore doručené veci ,ktoré majú vaše deti v MŠ. Situáciu budeme sledovať a v prípade uvoľnenia opatrení prijatých  na zamedzenie šírenia koronavírusu Vás budeme informovať prostredníctvom aplikácie EduPage a oznamom na webovej stránke.                          

              Ďakujeme za pochopenie a spolu to zvládneme.

               

              Lenka Vaňová

              Riaditeľka MŠ

            • Zápis do 1.ročníka

            • Vážení rodičia budúcich prváčikov!

              Podľa rozhodnutia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR zápis detí do 1.ročníka základnej školy pre školský rok 2020/2021 sa uskutoční elektronicky (bez osobnej prítomnosti detí a rodičov na zápise) v termíne od 15.apríla 2020 do 30.apríla 2020. Do základnej školy musí rodič v uvedenom termíne zapísať každé dieťa, ktoré do 31.augusta 2020 dovŕši 6.rok veku(vrátane dieťaťa, ktorému bol odložený začiatok povinnej školskej dochádzkyo jeden rok).

              Vážení rodičia, prosíme Vás, aby ste prihlášku Vášho dieťaťa do 1.ročníka vyplnili elektronicky od 15.apríla 2020 Tu. Elektronickú prihlášku nájdete nastránke našej základnej školy EduPage https://zsniznyhrusov.edupage.org. Ak ste prihlášku vyplnili správne, príde Vám o tom potvrdzovací e-mail.

              Kalendár zápisu:

              1. Od 15.04.2020 do 30.04.2020 – elektronický zápis do 1.ročníka
              2. Informačné stretnutie rodičov s vedením školy (po ukončení epidémie)
              3. Máj 2020:
              • Vydanie Rozhodnutí o prijatie do 1. ročníka
              • Vydanie Rozhodnutí o odklade povinnej školskej dochádzky
              • Pre všetky zapísané detí do 1.ročníka budú zakúpené pomôcky v hodnote 40 euro (OcÚ).

                                                                                                     PaedDr. Iveta Ondiková

                                                                                                           riaditeľka školy

                                                                                                Kontakt: tel.číslo: 0911 704 724

                                                                                           e-mail: zakladnaskola@niznyhrusov.sk

              Prezentácia našej školy Tu.

            • Rozhodnutie ministerstva školstva 26.03.2020

            • Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling rozhodol 26.3.2020 podľa §150 ods.8 zákona č.245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov o mimoriadnom prerušení vyučovania v školách a prevádzky školských zariadení od 30. marca 2020 do odvolania.

              Rozhodnutie je zverejnené a dostupné na webovom sídle ministerstva školstva https://www.minedu.sk/data/att/16003.pdf.

            • Prerušená prevádzka MŠ 13.3.2020

            • Oznam

              Oznamujeme rodičom detí navštevujúcich Materskú školu v Nižnom Hrušove, že z dôvodu zamedzenia šírenia koronavíru a vyhlásenia mimoriadnej situácie na území SR, je prevádzka Materskej školy v Nižnom Hrušove 13.3.2020 prerušená so súhlasom zriaďovateľa.

              Prosíme rodičov, aby v záujme ochrany zdravia detí, boli deti počas voľna v domácom prostredí. Upozorňujeme, že je zakázané zhromažďovať sa v parkoch, na detských ihriskách a ihriskách, zábavných detských centrách a nákupných centrách.

              Cieľom tohto opatrenia je zamedziť zhromažďovaniu sa.

              Lenka Vaňová, riaditeľka MŠ