• Novinky

            • Oznam pre rodičov

            • Milí rodičia, v pondelok  8.2.2021 prevádzka Materskej školy bude otvorená len pre deti pracujúcich rodičov, tak ako bola prevádzka  minulý týždeň.V pondelok  RÚVZ vyhodnotí víkendové testovanie a následne Vám oznámime ďalší postup.Ďakujeme.

               

               

               

              Lenka Vaňová riaditeľka MŠ

            • Učíme na diaľku v skupine Včielky

            • Milí rodičia .mladšej vekovej skupiny. Ďakujem Vám za spoluprácu pri vzdelávaní rôzných aktivít Vaších detí na diaľku. Viem , že doba je ťažká, ale úsmev detí hovorí za všetko.Prajem Vám a Vaším deťom zdravie lebo je vzácne a načerpanie nových síl. Ešte raz ďakujem.

            • Dištančné vzdelávanie v našej Materskej škole

            • Milí rodičia, nakoľko nám situácia nedovoľuje navštevovať Materskú školu, v našej MŠ sa spájame cez edupage, kde deťom hlavne predškolákom zadávame úlohy, ktoré s Vašou pomocou realizujeme. Touto cestou sa Vám chcem poďakovať za spoluprácu. Spolu to dokážene.

            • Oznam- Vianočné prázdniny

            • Oznamujeme rodičom, že prevádzka Materskej školy v čase vianočných prázdnin bude so súhlasom zriaďovateľa prerušená. Nástup detí do MŠ bude 11.1.2021.

            • Mikuláš v našej Materskej škole

            • Deduško Mikuláš,

              obrovský batoh máš.

              Ako býva dobrým zvykom,

              anjelik je pomocníkom.

              Aj čert robí dobré skutky,

              dáva deťom čokoládky.

              Rok ubehol ako voda a k nám do Materskej školy prišiel Mikuláš. O Mikulášovi je známe, že chodí medzi deti, aby potešil ich srdiečka a rozdal im sladké balíčky. Do našej MŠ prišiel Mikuláš už skoro ráno, čakal deti pri v chode,kde deťom rozdal sladký balíček. Mikuláš deti navštívil aj v triedach,kde mu deti zaspievali pesničky, zarecitovali basničky a za odmenu Mikuláš obdaroval deti ďalším sladkým  balíčkom. Okrem sladkých balíčkov Mikuláš priniesol deťom nové hračky a na záver sa deti poďakovali. Spoločne veríme , že o rok k nám príde zas. Zároveň sa chceme poďakovať rodičom , Obecnému úradu starostovi obce Jánovi Fenčákovi, DMJ Market Vranov nad Topľou. Ešte raz ďakujeme.

            • Podmienky vstupu do Materskej školy

            • Milí rodičia, prosíme Vás o dôsledné dodržiavanie pokynov z usmernenia vzťahujúcich sa na zákonných zástupcov. Nové Vyhlásenie zákonných zástupcov o bezinfekčnosti platné od 9.11.2020. Tlačivo si môžte stiahnúť z webovej stránky alebo  ho vypíšete ráno pred vstupom do MŠ. Prosíme rodičov, aby pred vstupom do MŠ sa preukázali negatívnym testom.

              Podmienky vstupu do MŠ -Vyhlásenie o bezinfekčnosti

            • Oznam pre rodičov !

            • Na základe usmernenie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR k opatreniam vyplývajúcim z celoplošného testovania „Spoločná zodpovednosť“ vydaného dňa 1.11.2020:

              • Zákonný zástupca sa pred vstupom do budovy MŠ preukáže negatívnym testom poverenému zamestnancovi MŠ

              • Podľa § 1 ods. 3 a § 2 ods. 3 vyhlášky č. 16 je riaditeľ alebo ním poverený zamestnanec oprávnený požadovať od osoby vstupujúcej do vnútorných alebo vonkajších priestorov školy alebo školského zariadenia preukázanie sa negatívnym výsledkom testu alebo potvrdenie o výnimke podľa vyhlášky č. 16.

              • Zákonný zástupca, ktorý sa nevie preukázať negatívnym výsledkom testu, podľa vyhlášky č. 16 nemôže vstúpiť do vnútorných a vonkajších priestorov školy alebo školského zariadenia. Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR v tomto prípade odporúča, aby zákonný zástupca neumiestňoval dieťa do materskej školy na najbližších 10 kalendárnych dní.

              • Zákonný zástupca pri návrate dieťaťa do MŠ po viac ako troch dní predkladá vyhlásenie o bezinfekčnosti

              Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti ↓

            • Informácie pre rodičov !!!

            • Na základe Usmernenia k postupu materských škôl a základných škôl v čase platnosti Uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 678 z 22. 10. 2020 a aktualizácie usmernenia zo dňa 27. 10. 2020, je postup pre rodičov ohľadom celoplošného testovania nasledovný:

              Zákonný zástupca dieťaťa, ktoré navštevuje materskú školu, predloží po celoplošnom testovaní pri prvom nástupe dieťaťa do materskej školy Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti. Tlačivo upravené v zmysle Uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 678 z 22. októbra 2020 .

              Tlačivo dostanete pri nástupe dieťaťa do MŠ. Tlačivo je nutné podpísať hneď ráno pri nástupe a podpísať ho môže len zákonný zástupca dieťaťa.

              Do MŠ budú umiestnené len deti, ktorých všetci členovia v domácnosti sú negatívni. 

              Žiadame rodičov, aby k celej veci pristupovali mimoriadne zodpovedne. Ak sa v rodine vyskytne niekto pozitívny a budete musieť byť v domácej karanténe, berte ohľad na ostatných a nahláste túto skutočnosť materskej škole. 


              Kontakt na riaditeľku 0915 855 971

              Email: riaditelkams@niznyhrusov.sk



            • Prerušenie prevádzky

            •  

              Oznámenie o prerušení prevádzky

              Riaditeľka MŠ Nižný Hrušov Vám oznamuje, že dňa 27.10.2020 došlo k zmene na základe Usmernenia k postupu materských škôl a základných škôl v čase platnosti Uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 678 z 22.10.2020 a aktualizácie usmernenia, že jesenné prázdniny sa nevzťahujú na materské školy. Vzhľadom nato, že naša Materská škola sa nachádza v priestoroch Domu kultúry, kde bude odberové miesto pre celoplošné testovanie, bude prevádzka MŠ so súhlasom zriaďovateľa prerušená z prevádzkových dôvodov v dňoch 30.10.2020, 02.11.2020, 06.11.2020, 09.11.2020.

               

               

              Lenka Vaňová

              Riaditeľka MŠ

               

               

            • Október-mesiac úcty k starším

            • Milí starí rodičia, babky a dedkovia. Október je Mesiac úcty k starším a je to mesiac životnej múdrosti, ktorá sa získava len rokmi tvrdej práce a životných skúseností. Aj naše deti Vám chcú poďakovať, lebo len oni vedia oceniť vašu lásku, pohladenie, spoločné chvíle pri hrách, obetavosť. Za všetko Vám ďakujú malým srdiečkom.

              Vám z detského srdiečka,

              vľúdný pozdrav s prianím letí,

              veľa zdravia, šťastia,

              to Vám prajú vaše malé deti.

              Nech Vám úsmev zdobí tvár,

              a srdiečko hreje,

              naša láska a úcta k Vám.

            • Jabĺčkový deň

            • Prišla jeseň, hrušky zrejú

              jablká sa červenejú.

              Plný kôš ich natrhám,

              každému z vás jedno dám.

              Natiahnem sa pre jabĺčko,

              natiahnem sa pre hruštičku,

              všetko vložím do košíčku.

              Áno, je tu jeseň a s ňou prichádza aj zber úrody. Zberá sa úroda z polí, zo záhrad, oberájú sa hrušky, jabĺčka, orechy,  hrozno,ktoré sa na zimu uskladňujú. Aj naše deti oberali jabĺčka do košíčka počas "Jabĺčkového dňa" v našej MŠ, kde sme s deťmi realizovali rôzne aktivity. Deti modelovali, maľovali, vystrihovali, lepili jabĺčka. O jabĺčkách sme sa  nielen rozprávali, ale deti si ich aj ochutnali. K obedu dostali jablkovú štrudľu, ktorú im upiekli naše tety kuchárky a na olovrant mali jablkovú výživu. Aby toho nebolo málo, tak si každý na pamiatku odniesol domov krásne keramické jabĺčko. Taký bol náš "Jablčkový deň." :)

            • Vitajte v našej Materskej škole

            • Mesiac september je mesiacom kedy sa začína školský rok. Tak ako prváci prvý krát nastúpia do ZŠ, tak aj mi sme privítali nové deti, nových kamarátov v sprievode svojich rodičov. Prvé dni v MŠ boli pre nich ťažké, ich úsmev sa skrýval pomedzi slzičky, ale už teraz môžem povedať, že to deti zvládli na jednotku. Pomaly spoznávajú pani učiteľky, tety kuchárky, tetu upratovačku priestory MŠ, okolie MŠ, tešia sa z kamarátov, z nových hier. Prajeme im, aby do našej MŠ chodili radi s úsmevom na tvári.

            • Európsky týždeň mobility

            • V dňoch 16.9.2020-22.9.2020 bol vyhlásený európsky týždeň mobility. Aj naša Materská škola sa zapojila do tejto kampane s rôznymi aktivitami napríklad, že do MŠ môžeme prichádzať nielen autom, ale aj na bicykli, kolobežke a samozrejme pešo s doprovodom rodiča. Deti si vyfarbovali rôzne maľovanky, skladali z kociek autá, vyskúšali si jazdu na odrážadle cez prechod, ako sa správame na ceste, čo máme dodržiavať. Ďalší deň sme si pre MŠ nakreslili parkovisko, kde si deti kriedou kreslili svoj bicykel, kolobežku. Ďalšou aktivitou bolo 100 krôčkov do MŠ, čo znamená koľko krokov zvládnu nôžky našich detí. Keďže s našimi deťmi realizujeme vychádzky do okolia MŠ každý deň, samozrejme podľa počasia, deti to zvládli na výbornú. Už teraz sa tešíme na ďalší rok, že sa znova zapojíme do tejto kampane s novými aktivitami.

            • Oznam pre rodičov

            • Organizácia a podmienky výchovy a vzdelávania v Materskej škole pre školský rok 2020/2021. Milí rodičia informuje Vás o nových organizačných podmienakach výchovy a vzdelávania v MŠ, ktoré boli aktualizované 16.9.2020 MŠVVaS SR.

              - Vstup cudzím osobám do priestorov školy je možný len s výnimkou potvrdenou riaditeľom školy a čestným prehlásením o bezinfekčnosti danej osoby. Pod cudzou osobu sa rozumie akákoľvek iná osoba okrem zamestnanca školy, žiaka a osôb definovaných v dokumente nižšie. Informáciu o zákaze a podmienkach vstupu škola zverejní na vchodových dverách  alebo webovskom portáli školy.

              - Na komunikáciu externých osôb so školou počas úradných (stránkových) hodín odporúčame využívať distančný spôsob komunikácie (písomný, maily a pod.), prezenčný spôsob komunikácie je možný len so súhlasom riaditeľa školy za vyššie uvedených podmienok.

              - Zamestnanci predkladajú po každom prerušení dochádzky do zamestnania v trvaní viac ako tri po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendov a sviatkov) predkladá písomné vyhlásenie o tom, že zamestnanec neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie. Poprípade PN vystavené príslušným lekárom

              Zákonný zástupca zodpovedá:

              - Za dodržiavanie hygienickoepidemiologických opatrení pri privádzaní dieťaťa do materskej školy, počas pobytu v šatňovom/vstupnom priestore materskej školy a pri odvádzaní dieťaťa z materskej školy v zmysle aktuálnych opatrení Úradu verejného zdravotníctva SR (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk).

              - Odovzdáva dieťa výhradne zamestnancovi materskej školy.

              - Predkladá po každom prerušení dochádzky dieťaťa do materskej školy v trvaní viac ako tri po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendov a sviatkov) písomné vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti. Pri prerušení viac ako 5 pracovných  dní (víkendy a sviatky sa nezapočítavajú) z dôvodu akéhokoľvek ochorenia predkladá potvrdenie o chorobe vydané všeobecným lekárom pre deti a dorast. Počet podaných Vyhlásení o bezinfekčnosti a potvrdení o chorobe nie je limitovaný (písomné vyhlásenie o bezinfekčnosti si rodič vyzdvihne v MŠ).

              - Rešpektuje pravidlá nosenia hračiek a iného materiálu alebo pomôcok z domáceho prostredia do materskej školy, stanovené riaditeľom materskej školy.

              - Pri pobyte v interiéri a v exteriéri materskej školy deti nemusia nosiť rúška.

              - Na vchodových dverách je zverejnený oznam, za akých podmienok nemôže nastúpiť dieťa do materskej školy.

              - Organizácia hromadných podujatí (napr. besiedky) sa neodporúča.

              Kontakt na komunikáciu: https://msniznyhrusov.edupage.org/

              Mobil MŠ:                           0911 705 735

              Email:                                  materskaskola@niznyhrusov.sk

               

              Lenka VAŇOVÁ

              riaditeľka MŠ